Bani imprumut prin notar

Rate this post

Cum obții un împrumut bani cu acte notariale? Împrumut nebancar prin notar

Pot contracta un împrumut verbal? Este un clasic în familii… Da, este valabil în rândul părților contractante. Problema, în cazul dumneavoastră, va fi testarea, printre altele. Și spun asta pentru că nu este în scris, odată ce s-a făcut transferul către debitor, Trezoreria poate crede că s-a făcut o donație și va cere impozitul corespunzător.
Pot oficializa un împrumut într-un document privat? Da, în acest fel, pe lângă cele de mai sus, în cazul decesului uneia dintre părțile contractante, vom evita frecventele nelămuriri și neînțelegeri familiale, în acest caz, atunci, dacă tatăl-creditor moare, creditul va fi fără îndoială să fie integrat ca un bun mai mult decât moștenirea, iar dacă fiul-împrumutat moare, moștenitorii îi vor urma în obligația respectivă.

În ceea ce privește capacitatea părților contractante, trebuie să știți că un minor emancipat nu poate fi împrumutat fără acordul părinților săi, iar în lipsa ambilor, al curatorului său. Problema este complicată în presupunerea frecventă că părinții sunt creditorii, deoarece va fi necesară numirea unui apărător judiciar. În cazul în care împrumutul este declarat nul din lipsă de capacitate, împrumutatul minor va fi obligat să ramburseze doar atâta timp cât s-a îmbogățit cu prestația primită, și nu banii cu dobânda.

În ceea ce privește conținutul acestuia: Deși creditele între persoane fizice nu sunt supuse, prin însăși natura lor, regulilor care reglementează creditele bancare, nu înseamnă că suntem absolut liberi să le stipulam conținutul. Rămâne în vigoare Legea reprimării cămătării din 23 iulie 1908, care declară nulă clauza care prevede o dobândă net mai mare decât cursul normal al băncii și vădit disproporționată față de împrejurările cauzei sau în astfel de condiții încât rezultă acel leonin. motive pentru a considera că acesta a fost acceptat de împrumutat din cauza situației sale supărătoare, a lipsei de experiență sau a facultăților mintale limitate. Notarul vă va avertiza că în cazul în care clauza dobânzii este declarată nulă, împrumutatul va fi obligat să restituie doar capitalul și nu va plăti niciun fel de dobândă.

Bani cu imprumut prin notar

Pe de altă parte, notarul va întocmi actul în conformitate cu legea și voința părților contractante, fără a uita vreo cerință esențială, inclusiv dacă împrumutul este gratuit, adică fără dobândă, sau nu. Dacă dobânda este zero, obișnuită la împrumuturile între rude, trebuie să se precizeze expres, în caz contrar Trezoreria va presupune că se plătește o dobândă asemănătoare banilor legali și o va lua în considerare în scopul impozitului dumneavoastră pe venitul personal.

Pe lângă cerințele esențiale, notarul vă va sfătui cu privire la comoditatea prevederii altor clauze precum consecințele în caz de întârziere a plății sau anticiparea prelungirilor.


Fara a prejudicia valabilitatea actului privat, in cazul nerespectarii obligatiei de plata, trebuie sa mergi la o procedura declarativa pentru a solicita ulterior executarea si a putea incasa. Daca l-ati formalizat intr-un document public, in caz de nerespectare puteti trece direct la procedura executiva pentru realizarea platii.

Acesta poate fi foarte util atunci când aveți nevoie de finanțare sau doriți să faceți o achiziție majoră (care altfel v-ar fi imposibil de realizat).