Scor Biroul de Credit

5/5 - (1 vote)

La ce se referă scorul de la Biroul de Credit?

Un scor de credit scăzut vă poate împiedica să obțineți cele mai bune rate la împrumuturi și carduri de credit. De asemenea, poate fi dificil să obțineți aprobarea pentru a închiria un apartament sau pentru a obține utilități. În unele cazuri, un scor de credit sub medie vă poate afecta și perspectivele de angajare.




Scor bun biroul de credit

Dacă scorul dvs. de credit este mai mic decât ați dori, este posibil să vă reconstruiți creditul și să vă îmbunătățiți scorul. Vom explica cum.

Cum este calculat scorul dvs. de credit?

Înainte de a vă putea restabili creditul, este important să înțelegeți cum este calculat scorul dvs. de credit. Datele din raportul dvs. de credit , care conține informații despre conturile de credit, cum ar fi cărți de credit, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți și multe altele, sunt folosite pentru a calcula scorul dvs. de credit.

35% Istoricul plăților: modelul dvs. de plată trecut (la timp sau cu întârziere) și suma plătită (minim datorat, sold complet sau orice altă sumă) vă pot crește sau reduce scorul de credit.

30% Suma datorată: Soldul pe care îl mențineți în toate conturile, în comparație cu creditul disponibil, constituie rata de utilizare a creditului dvs. Scorul dvs. de credit se va îmbunătăți pe măsură ce această rată scade.

15% Durata istoricului de credit: cu cât aveți mai mult un cont de credit, cu atât scorul dvs. de credit va crește.

10% credit nou: atunci când solicitați un nou credit, furnizorul cardului vă va retrage probabil creditul (cunoscut și sub denumirea de solicitare grea), ceea ce vă poate reduce temporar scorul cu câteva puncte. Cu toate acestea, dacă ești aprobat pentru un nou card, probabil că scorul tău va crește, compensând această scădere temporară.

Mix de credite de 10%: acesta este tipul de credit pe care îl dețineți (împrumuturi pentru studenți, carduri de credit, împrumuturi pentru studenți etc.). Aplicarea pentru un nou tip de cont de credit vă poate crește scorul.

Scorul dvs. de credit este actualizat continuu pe măsură ce profilul dvs. de credit se modifică. Scorurile FICO sunt între 300 și 850. Scorurile de credit între 300 și 499 sunt considerate „foarte proaste”, iar cele între 500 și 600 sunt considerate „slabe”.

Verifică-ți raportul de credit și scorul

Dacă doriți să creșteți un scor de credit scăzut, primul pas este să vă uitați la raportul dvs. de credit și să verificați acuratețea acestuia. În timpul pandemiei, puteți accesa gratuit rapoartele de credit săptămânale online.

Contestați orice greșeală

Dacă găsiți o eroare în oricare dintre rapoartele dvs. de credit, contestați imediat eroarea. Este posibil să vi se solicite să furnizați documente care să arate ce informații sunt incorecte. Cum ar fi confirmarea că ați plătit facturile la timp dacă acestea au fost raportate cu întârziere.

Biroul de credit are la dispoziție 30 de zile pentru a-și finaliza investigația. În cazul în care agenția de raportare solicită mai multe informații în acest interval de timp, i se vor acorda încă 15 zile pentru soluționare, așa cum este definit de Legea de raportare a creditului echitabil.

Obțineți plățile facturilor sub control

Cel mai mare impact asupra scorului dvs. de credit este istoricul plăților, care reprezintă 35% din scorul dvs. Dacă doriți să vă îmbunătățiți scorul de credit, vă ajută să vă plătiți facturile la timp. O modalitate de a rămâne la curent cu condițiile de plată este să configurați plăți automate pentru conturile dvs. existente. Astfel nu trebuie să te gândești să faci o plată în fiecare lună și este întotdeauna la timp.