Ce reprezintă un overdraft?

Rate this post

Overdraft-ul, cunoscut și sub numele de descoperire de cont, descoperire de card sau chiar și linie de credit, este un tip de credit foarte ușor de accesat. O descoperire de cont apare atunci când nu aveți suficienți bani în contul dvs. pentru a acoperi o tranzacție, dar banca plătește tranzacția oricum. Puteți depăși contul dvs. prin cecuri, tranzacții bancomat, achiziții cu carduri de debit, plăți automate ale facturilor și retrageri electronice sau în persoană. Cu toate acestea, este important să înțelegeți tot ce este asociat cu descoperitul de cont înainte de a-l utiliza. Cunoașterea profunzimilor unui overdraft vă poate ajuta să minimizați și chiar să evitați plata dobânzilor.
Te-ai întrebat vreodată care sunt beneficiile unui overdraft? Iată care sunt acestea:

Nu implică complicații – Banii împrumutați vor putea fi utilizați prin intermediul cardului de debit atașat contului tău curent. În acest mod, nu va fi nevoie să apelezi la un card adițional, sa zicem, un card de credit.

Puteți împrumuta ceea ce aveți nevoie

Este posibil să existe flexibilitate la rambursarea acestuia – împrumutați doar ceea ce aveți nevoie la momentul respectiv, ceea ce îl poate face mai ieftin decât un împrumut.

În mod normal, nu există o taxă pentru achitarea descoperitului de cont descoperit mai devreme decât se aștepta.

Este posibil să puteți extinde sau reduce limita de descoperit de cont, după cum este necesar

O descoperire de cont bancar este de obicei cel mai bun pentru companiile cu o mișcare mai mare a fluxului de numerar într-un anumit interval de timp.

Ușor – necesită putine documente.

Rapid – Primești banii la scurt timp după aprobare.

Asigură plăți în timp util și evitarea penalităților de întârziere, deoarece plățile pot fi efectuate chiar dacă există o lipsă de echilibru suficient în cont.

Trebuie să ții cont de faptul că acest tip de împrumut trebuie folosit doar pentru a rezolva o lipsă temporară de bani. Prin urmare, este recomandat să apelezi cu încredere la un overdraft, în situatia în care îți dorești să ai mereu la dispoziție bani de rezervă. Este essential să înțelegi faptul că overdraft-ul nu reprezinta un tip de împrumut potrivit pentru achiziționarea de bunuri cu o valoare mare sau cele de care nu ai nevoie urgent.


Exista vreo diferența intre overdraft și cardul de credit?

Diferența dintre descoperitul de cont și cardul de credit este că furnizorii de carduri de credit vă percep în general o taxă anuală, în timp ce taxele de descoperire de cont se aplică numai dacă descoperitul dvs. de cont este peste o anumită limită.