Ce inseamna credit ipotecar
Creditul ipotecar este creditul plătit de către bancă societatea sau brokeraj (creditor) în favoarea unui subiect (împrumutat), care nu numai că trebuie să demonstreze capacitatea de a plăti ratele ca rambursare a creditului, dar trebuie să ia un credit ipotecar pe proprietatea pe care a achiziționat-o în favoarea băncii împrumutatoare, ca garanție pentru împrumut.
Este de obicei un împrumut pe termen mediu-lung, în general peste 5 ani, necesar pentru achiziționarea sau renovarea unei proprietăți.
La ce se referă și care sunt caracteristicile creditelor ipotecare
Una dintre alternativele la creditul ipotecar este reprezentată de creditul pentru teren , care are caracteristici substanțial diferite față de primul. Poate fi solicitat doar pentru cumpărarea, renovarea sau construirea primei locuințe, adică reședința principală a împrumutatului, și nu poate ridica 80% din valoarea proprietății (spre deosebire de ipoteca). De obicei, are dobânzi mai ieftine și comisioane notariale mai mici.
Ce persoane pot accesa un credit de tip ipotecar?
Creditele ipotecare pot fi accesat de orice persoană fizică care dorește să își cumpere o casă, dar și persoanele juridice. De cele mai multe ori, anumite firme doresc să achiziționeze un sediu social sau un birou nou prin intermediul unui credit ipotecar.
Care sunt caracteristicile creditelor?
Creditul ipotecar este cea mai comună formă de finanțare , atunci când intenționează să acceseze credite imobiliare , în special atunci când doriți să cumpere o casa pentru a fi folosit ca o prima sau a doua casă. Pentru mulți, creditul ipotecar este singurul instrument posibil pentru a realiza visul de a-și cumpăra propria locuință.
La accesarea unui împrumut, creditorul are dreptul de a primi o garanție pentru a se proteja de orice neplată a debitorului și această garanție poartă denumirea de ipotecă. Dacă vă confruntați cu achiziționarea primei locuințe și aveți nevoie să obțineți un credit ipotecar, aici veți găsi un ghid ușor și în timp util pentru înregistrarea creditului ipotecar.
Pe lângă garanția bunului care urmează a fi ipotecat, instituția de credit va decide dacă acordă sau nu împrumutul în funcție de caracteristicile solicitantului. Acesta din urmă trebuie să demonstreze că este capabil să plătească debitul în modul și în termenele prestabilite printr-o documentație de venit care să ateste continuitatea unui loc de muncă stabil care să permită plata ratelor.
În plus, banca va consulta riscurile financiare centrale pentru a se asigura că „ registrul de credit ” al solicitantului nu detectează rapoarte negative, de exemplu din cauza întârzierii plății altor angajamente financiare sau pentru că a dat garanții unor terți în care se află încă. obligat să răspundă.
Nu în ultimul rând, banca va trebui să aibă imobilul estimat de către un tehnician de încredere care să-i verifice valoarea comercială în statul în care se află la momentul înregistrării ipotecii, pentru a se asigura că bunul la care se află este în conformitate. cu prețul declarat de împrumutat și că acesta poate fi ușor vândut în cazul relistării.
Doriți să puteți obține banii de care aveți nevoie cât mai repede posibil, astfel încât să puteți începe să vă trăiți viața așa cum vă doriți. Suntem aici pentru a vă ajuta!