DAE credite rapide

Rate this post

Dobanda anuala efectiva (DAE) credite rapide

Ce este dobanda anuala efectiva?

Adesea lumea financiară este prea infinită pentru a fi conștientă de toate detaliile din jurul ei. Deși realizarea sa este o sarcină dificilă, este o idee bună ca omul modern să fie conștient de și să poată trata anumite concepte care să-i faciliteze statutul economic și menținerea diverselor tipuri de bugete pe care le administrează.

Dobanda anuala efectiva a creditelor

În realitatea noastră, adesea folosim diferite metode bancare, creditori sau pur și simplu comerciale pentru a face o anumită afacere sau aranja o relație comercială între noi și oa doua persoană sau oa treia persoană. De aceea, cunoașterea bună în acest domeniu este absolut obligatoriu atunci când este necesară. Unul dintre conceptele care adesea perplexează și răcește sângele celor necunoscute subiectul este așa-numitul DAE – dobândă anuală efectivă.

Ce reprezinta și în ce cazuri este utilizata?

În practică, mulți oameni nu sunt familiarizați cu acest termen și acest lucru poate fi considerat destul de normal. În general, DAE este legată de produsele de credit pe care le oferă instituțiilor financiare clienților lor. Rata reală anuală a dobânzii clarifică în practică costul real al fiecărui credit prin adăugarea la rata dobânzii a creditului a oricăror costuri suplimentare care sunt direct legate de acesta. Ele pot fi atât actuale, cât și viitoare.

Dobanda anuala efectiva formula

În procesul de calculare a procentului anual al costurilor de credit, toate comisioanele obligatorii sunt incluse în contul clientului. Acestea includ: asigurare de viață; taxa de autorizare; comision pentru prelucrarea datelor relevante; comisionul de evaluare a proprietății; asigurare de proprietate. În conformitate cu principiile relevante pe care operează DAE, se creează un principiu standard care ar fi util fiecărui consumator pentru a putea să se potrivească cu sumele licitate specifice pentru deservirea creditului acordat diverselor bănci.  Punctul-cheie în rata anuală a costurilor este funcția sa de a împiedica băncile și instituțiile financiare să întreprindă acțiuni speculative împotriva clienților lor.

Acest lucru funcționează în cazul publicității înșelătoare și al promovării unui anumit tip de dobândă scăzută la produsele ale căror taxe și comisioane nu îndeplinesc ulterior condițiile prealabile anunțate. Să luăm un exemplu cu un card de credit cu o capacitate de X lei, iar rata anuală a costului este de 15%. Principiul este următorul – împărțiți costul în numărul de zile din an – 365, apoi multiplicați rezultatul cu 30 (zilele aproximative într-o lună).Cifra rezultată este înmulțită cu valoarea creditului și, prin urmare, obțineți rezultatul corespunzător, care în practică reprezintă cheltuielile lunare pentru dobândă, care constă în diferite taxe și comisioane. Uneori, rata plătită pentru rambursarea efectivă a împrumutului este prea mică, pe fondul restului, care se referă la taxe și servicii. Acesta este și motivul pentru care mulți oameni consideră că se datorează o plată pe termen lung, datorată, în special, valorii scăzute utilizate pentru rambursarea principalului.

Dobanda anuala efectiva a creditelor

 

Vezi mai mult aici:


Aveți nevoie de bani pentru a finanța proiecte importante? Faceți un sondaj rapid și comparați dobânzile și DAE la împrumuturile rapide.

Procesul de aplicare este rapid, simplu și sigur.