Stergere Biroul de Credit

Rate this post

Este posibil să ștergeți istoricul în Biroul de Credite?

Nu este dificil să obții o intrare în Biroul de Informații de Credit, dar găsirea unei modalități de a elimina o intrare negativă în Birou nu mai este o sarcină atât de ușoară. Acest lucru se datorează faptului că regulile de transfer de date către Biroul de Informații de Credit sunt strict definite în legea bancară și, de asemenea, decide cum să elimine datele din Biroul de Credtite. Intrările negative pot cauza unele probleme destinatarului. Fac imposibilă luarea unui împrumut, iar în unele situații și un împrumut.
Biroul de Informații de Credit – ce este?

Biroul de Informații de Credit este o instituție înființată de Asociația Băncilor Poloneze și de băncile private pentru a colecta, integra și partaja date privind istoricul de credit al clienților (atât persoane fizice, cât și entități comerciale) băncilor și instituțiilor nebancare.

Ce este un istoric de credit?

Istoricul creditelor reprezintă toate datele despre împrumuturi care sunt colectate de Biroul de Informații de Credit. Acestea se aplică atât pasivelor deja rambursate, cât și celor care sunt în curs de rambursare. Cea mai importantă problemă aici este informarea dacă aceste datorii au fost sau sunt rambursate la timp. Datele care compun istoricul dvs. de credit se aplică nu numai împrumuturilor și avansurilor, ci și tuturor datoriilor, cum ar fi achizițiile în rate, limitele de cont și descoperirile de cont și cardurile de credit. Dacă ați decis să garantați un împrumut cuiva, aceste informații vor fi înregistrate și în Biroul de Credite. Rambursările la timp înseamnă un istoric bun de credit și înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji despre cum să eliminați o înregistrare în Biroul de Credite.

De fiecare dată când solicitați un credit sau un împrumut, aceste informații sunt înregistrate, iar în cazul în care vi se acordă credit, există înregistrări regulate cu privire la rambursarea acestor datorii, în primul rând dacă se face la timp. Toate acestea pentru ca băncile și toate instituțiile nebancare care acordă credite să își poată verifica clienții din punct de vedere al solvabilității. Deci, dacă nu doriți să vă gândiți cum să vă ștergeți istoricul în BIK în viitor, urmăriți datele de rambursare a ratelor și nu rămâneți în urmă.

Curățarea Biroul de Credite – cât timp sunt stocate informațiile?

Conform legii bancare, intrările negative din baza de date BIK pot fi vizibile până la 5 ani. Cu toate acestea, trebuie îndeplinite două condiții. În primul rând, întârzierea rambursării ar trebui să fie de cel puțin 60 de zile. În al doilea rând, creditorul care face înregistrarea ar trebui să vă informeze cu 30 de zile înainte de această intenție. Dacă aceste termene au fost respectate, trebuie să vă confruntați cu problema modului de eliminare a datelor din Biroul de Credite. În cazul înregistrărilor pozitive privind rambursarea la timp a datoriilor, această informație este vizibilă doar atunci când sunteți de acord cu aceasta. Astfel de intrări construiesc o imagine bună și măresc credibilitatea împrumutatului, așa că în cazul lor nu este nevoie să vă gândiți cum să eliminați intrarea din Biroul de Credite.


Ștergerea istoricului dvs. de credit este posibilă numai în trei cazuri specifice. In plus, se poate face doar de catre un angajat al registrului debitorilor si doar la cererea creditorului nostru. Așadar, dacă vă întrebați cum puteți curăța Biroul de Credite, ar trebui să depuneți mai întâi o cerere corespunzătoare entității care v-a înscris pe lista debitorilor, adică la bancă sau la societatea de credit. Dacă situația dvs. întrunește toate criteriile și vă permite să eliminați intrarea din Biroul de Informații de Credit, cel mai probabil se va face. Amintiți-vă, însă, că banca reîmprospătează datele la fiecare 7 zile, așa că abia după acest timp pot fi înregistrate în contul dvs. Prin urmare, răspunsul la întrebarea dacă este posibil să curățați BIK este: da, dar numai în cazuri specifice.