Conditii credit ipotecar

Rate this post

Cele mai importante condiții pentru obținerea unui credit ipotecar?

Pana acum câțiva ani era suficient sa dovedești venituri suficiente si chiar ai obținut un credit ipotecar 100%. Dar acum totul este mult mai complicat. Condițiile se schimbă din ce în ce mai des.
Conditii acordare credit ipotecar

Vârsta minimă pentru obținerea unui credit ipotecar este clară – 18 ani.

Cu cel de sus este mai complicat, depinde mereu de metodologia băncii. În general, persoanele în vârstă de muncă au șansa de a obține un credit ipotecar . Deci, dacă ești la pensie, șansele tale nu sunt mari.

Venituri

Pe scurt, venitul tău trebuie să fie astfel încât să poți rambursa ipoteca. Dar nu este specificat un număr specific. Depinde de valoarea creditului ipotecar, data scadenței și rata dobânzii pe care ți-o va oferi banca.

Veniturile pe care băncile le recunosc de obicei includ, de exemplu :
salariul pe care îl primești la serviciu,

  • venituri din afaceri;
  • diverse tipuri de pensie (de exemplu, pensie pentru limită de vârstă, invaliditate, pensie de văduvă sau de orfan);
  • venituri curente și viitoare din chirie;
  • alocația parentală;
  • pensie alimentara;
  • indemnizație de pensionare;
  • chirie;
  • și alte venituri.

Garanție

Pentru a obține un credit ipotecar, trebuie întotdeauna să garantați proprietatea. De obicei, este același pe care îl cumpărați cu un credit ipotecar. Cu toate acestea, poate fi și orice altă proprietate care îndeplinește condițiile furnizorului.

De asemenea, puteți garanta mai multe proprietăți simultan. Vă va ajuta să obțineți un împrumut mai mare (dar depinde și de bonitatea dvs.).

Suma maximă a ipotecii este limitată de valoarea garanției. Conform instrucțiunilor actuale ale Băncii Naționale, furnizorii vă vor împrumuta maximum 90% din prețul proprietății pe care o garantați. Numai în mod excepțional poți ajunge mai sus. Băncile pot acorda un credit mai mare doar în 5% din volumul total al creditelor ipotecare.

Totuși, dacă deții deja un apartament sau o casă și iei un credit ipotecar pentru a investi într-o altă proprietate, vei primi maximum 80% din valoarea garanției. Ipotecile pentru investiții nu fac obiectul ultimei relaxări.


Vestea bună este că nu există un prag specific de venit pe care un client ar trebui să-l îndeplinească atunci când solicită o ipotecă. Fiecare astfel de solicitare este luată în considerare individual și mulți factori joacă un rol. Printre altele, suma totală a împrumutului, perioada de rambursare, raportul rate/venit, raportul ipotecar/venitul anual etc.