Tipuri de credite

Rate this post

Care sunt diferitele tipuri de credite?

Descoperă ce tipuri de credite îți sunt disponibile și ce cerințe au acestea în secțiunile de mai jos.

Iată o definiție a împrumutului: o tranzacție financiară prin care o bancă sau o întreprindere nebancară vă împrumută bani, pe care îi veți rambursa și pentru care veți plăti dobândă, în conformitate cu termenii acordului pe care îl aveți cu instituția respectivă.

Aceasta este stabilită în momentul în care solicitați împrumutul și poate avea o rată a dobânzii fixă sau variabilă. Suma împrumutului va determina dacă poate fi transferată în contul dumneavoastră sau utilizată cu un card de credit.

În prezent, organizațiile financiare oferă o gamă largă de împrumuturi care sunt potrivite pentru consumatorul vizat. Acestea sunt orientate fie pentru persoane, fie pentru întreprinderi și se împart în mai multe categorii principale.




Tipuri de credite bancare – diferite tipuri de împrumuturi personale

În funcție de utilizarea pe care intenționați să o dați împrumutului, acestea pot fi clasificate după cum urmează:

Împrumuturi pentru achiziționarea de locuințe

Programul Prima Casa

Credite ipotecare (pentru achiziționarea sau construirea unei locuințe), în cazul în care garanția este proprietatea vizată Credite imobiliare, atunci când garanția poate fi un alt activ în afară de proprietatea vizată.

Împrumuturi de consum pentru scopuri personale nespecificate, care nu sunt dezvăluite creditorului. Există numeroase subcategorii în acest scenariu, inclusiv:

  • cardul de credit,
  • ipotecă
  • creditul online
  • creditul pentru descoperire de cont și altele.

Creditul pentru nevoi personale specializate, cum ar fi cumpărarea unei mașini, plata îngrijirilor medicale, finanțarea educației etc.

Refinanțarea creditului se face pentru a achita alte angajamente financiare din contracte.

Diferite tipuri de credite pentru întreprinderi

Există forme accesibile pentru persoanele juridice. Cel mai tipic tip de împrumut este un împrumut la termen, care are, de obicei, un termen de rambursare de unul până la cinci ani.

Asemănător unui card de credit, o linie de credit pentru întreprinderi oferă o sumă limită care poate fi retrasă.

Echipamentele achiziționate pe credit servesc drept garanție pentru finanțarea echipamentelor. Suma pusă la dispoziție variază în funcție de valoarea echipamentului, iar termenul de rambursare este de obicei de 5 ani.

Împrumuturile pentru întreprinderi mici sunt oferite ocazional de către guvern și sunt destinate firmelor mici.

Atât băncile, cât și creditorii online oferă împrumuturi personale, care pot fi utilizate de proprietarii de afaceri pentru a lansa noi întreprinderi. Deși sumele disponibile sunt mai mici decât împrumuturile la termen, de exemplu, acestea pot fi utilizate împreună cu alte surse de finanțare.

Cerințe suplimentare de clasificare a tipului de împrumut

Următoarele categorii pot fi distinse în funcție de caracteristicile împrumutului și de participanți:

  • bancar, oferit de o bancă, care permite o mai mare flexibilitate, permițând utilizarea sumelor pentru o varietate de lucruri.
  • creditul nebancar, pe care instituțiile financiare nebancare îl oferă persoanelor pentru perioade scurte de timp.
  • creditul comercial, care amână plata către partenerii de afaceri sau necesită plata în avans pentru bunuri sau servicii.
  • obligațiune, care se realizează prin emiterea de către guvern, instituțiile sale sau întreprinderi semnificative a unor obligațiuni (titluri de valoare) către investitori (persoane fizice sau juridice).
  • ipotecă, care poate fi obținută atât de persoane fizice, cât și de persoane juridice și este garantată cu bunuri imobile (clădire, teren etc.).
  • finanțarea consumului, care permite plata în rate a unor articole, de obicei a celor cu utilizare pe termen lung.

Ce tipuri de credite exista?

Un împrumut poate fi cea mai bună opțiune pentru dvs. dacă aveți obiective de viitor sau dacă vă confruntați cu dificultăți financiare. Puteți alege dintr-o varietate de împrumuturi oferite de entități bancare sau nebancare, în funcție de cerințele dumneavoastră, inclusiv de cantitatea și de motivul pentru care aveți nevoie de resurse.